contact
adres [route]
Rolluiken Janssen BV
Dalderhaag 17
6136 KM Sittard
telefoon
(046) 4 263 163
(046) 4 517 355
fax
(046) 458 31 37
e-mail
info@rolluiken-janssen.nl

windscherm

productfoto

ongestoord genieten op het terras

beschikbare foto's

thumbnail
thumbnail

Een relatief nieuw produkt is het windscherm: met dit verticaal gespannen doek houdt u wind en inkijk tegen zodat u volop kunt genieten op uw terras.

werking

Een windscherm bestaat uit een aluminium cassette, waarin het doek zich automatisch oprolt; door aan de handgreep te trekken en deze in te haken (aan een wand of een vrijstaande paal) opent u eenvoudig het windscherm.
Om na gebruik het doek weer op te bergen volstaat het om de handgreep uit te haken, waarna het doek zich automatisch oprolt in de cassette. Mocht onverhoopt de handgreep losgelaten worden zodat het doek zich te snel zou gaan oprollen, dan zorgt een ingebouwd veiligheidsmechanisme voor een automatische rem.

doeken

Windschermen worden overwegend uitgevoerd met Soltis-92 doek. Dit doek wordt geweven uit draden van polyester en voorzien van een coating, waardoor het weersbestendig, duurzaam en onderhoudsarm is. Soltis-92 doek heeft een openheid van 8% waardoor er enig doorzicht blijft bestaan. Het is daarnaast ook mogelijk het windscherm te voorzien van een acryl-zonweringsdoek, wanneer dit gefilterde doorzicht onwenselijk is, of bijvoorbeeld om het windscherm aan te laten sluiten bij een andere zonwering met hetzelfde acryldoek.
Afhankelijk van welk type doek toegepast wordt, kan een windscherm tot 2,5 meter hoog en tot wel 4 meter breed gemaakt worden!

vormgeving

De omkasting wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminiumm gepoedercoat op kleur, en is daardoor duurzaam en onderhoudsarm; indien gewenst kan de cassette uitgetild worden om deze gedurende de winter veilig op te bergen. De cassette is leverbaar in maar liefst 21 kleuren, in de Soltis-collectie is er de keuze uit 47 doeken.

Ervaar zelf wat de mogelijkheden zijn tijdens een bezoek aan onze showroom, of maak vrijblijvend een afspraak met onze vertegenwoordiger bij u thuis voor een advies op maat.