contact
adres [route]
Rolluiken Janssen BV
Dalderhaag 17
6136 KM Sittard
telefoon
(046) 4 263 163
(046) 4 517 355
fax
(046) 458 31 37
e-mail
info@rolluiken-janssen.nl

ritsscreen

productfoto

de onopvallende ritsscreen is uiterst effectief

beschikbare foto's

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail

De grote populariteit van screenzowering heeft geleid tot de ontwikkeling van de ritsscreen, ook wel bekend onder de naam zipscreen of fixscreen; de voordelen van dit innovatieve product zijn de hoge weerstand tegen windbelasting en de grotere oppervlaktes waarin de ritsscreen uitgevoerd kan worden.

werking

Bij ritsscreens wordt het doek aan de zijkanten voorzien van een rits, welke in de speciale zijgeleiders gefixeerd wordt. Daarnaast wordt de aluminium profielen zwaarder en daarmee stabieler uitgevoerd. Deze aanpassingen leiden tot een betere verdeling van de krachten, waardoor de ritsscreens bestand zijn tegen een aanzienlijk hogere windbelasting en kunnen zij in veel grotere oppervlaktes —tot maar liefst 18 m²— probleemloos functioneren!

doeken

In screens wordt doek, geweven uit draden van glasvezel en voorzien van een PVC coating, toegepast dat onderhoudsvrij, oersterk en lichtecht is. De doeken worden spanningsvrij afgewerkt zodat deze netjes vlak hangen. Screendoek is enigzins open van structuur, waardoor overdag het zicht naar buiten behouden blijft en de inkijk naar binnen vrijwel nihil is. Afhankelijk van de doekkleur wordt 80 tot 95% van het invallende licht geweerd, waarmee ongewenste zonnewarmte buiten blijft.

vormgeving

De omkasting wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium gepoedercoat op kleur en is daardoor duurzaam en onderhoudsarm. Standaard is de kast 100 mm hoog en leverbaar in maar liefst 14 kleuren zonder meerprijs. In de doekcollectie is er de keuze uit circa 90 dessins, zodat er altijd wel een kleur gevonden kan worden welke bij uw voorkeur aansluit.

bediening

Ritsscreens worden, vanwege de benodigde kracht om deze te bedienen, standaard uitgevoerd met een elektromotor; er kan daarbij gekozen worden tussen een vaste wandschakelaar of een draadloze afstands­bediening. Voor verhoogd comfort en/of optimale warmteregulering is er nog de mogelijkheid om de zonwering automatisch te laten besturen wanneer de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

Ervaar zelf wat de mogelijkheden zijn tijdens een bezoek aan onze showroom, of maak vrijblijvend een afspraak met onze vertegenwoordiger bij u thuis voor een advies op maat.